Share Button

Пиріг з гарбузом.

 

Гарна альтернатива другої страви, коли картоплі-каші-інші другі страви вже приїлися. Осінньої пори, коли овочі потрохи відходять в зимову сплячку чи вилітають у вирій (або хіба з вирію і прилітають), саме тоді на ринках та в супермаркетах починають з’являтися сонячного кольору гарбузи.

Гарбузи дуже поживні, мають багато корисних властивостей, а коли асортимент овочів на прилавках стрімко зменшується, то цінність гарбуза стає ще більшою. Отже, приготувалися…

 

Для приготування нам потрібно:

Дріжджі – 25 г

Ледь тепле молоко – півсклянки

Цукор – 1 ст.л.

Сіль – щіпка

Борошно (може бути житнє, пшеничне або поєднання) – 300 г+, може трошки більше

Яйце – 1шт.

Гірчиця в зернах – 1 ч.л.

Томатна паста – 1 ст.л.

Трохи олії

 

Гарбуз – невеличка скибка, 1/8 середнього гарбуза, або четвертина

Цибулина – 1 невеличка

Броколі – кілька суцвіть

2 зубчики часнику

Сир твердий (в нас був Паста Філата)

 гарбузовий пиріг 1

  1. Робимо опару: дріжджі розводимо в ледь теплому молоці, додаємо цукор, сіль, ложку борошна. Залишаємо в теплому місці на 10 хв.
  2. Тим часом готуємо овочі. Цибулю і часник нарізаємо дрібно і смажимо з невеликою кількістю олії. Чистимо і нарізаємо гарбуз кубиками/скибками – як вам подобається. Тушкуємо все разом впродовж 5 хвилин. Додаємо подрібнені суцвіття броколі і доводимо начинку до смаку – сиплемо сіль і спеції. Даємо остигнути.
  3. Замішуємо тісто. До опари додаємо 1 яйце, перемішуємо. Поступово всипаємо борошно, місимо ложкою або руками, додавши 1 ложку олії.
  4. Готуємо форму, застилаємо папером для випікання, викладаємо тісто, розтягуємо його по формі, попередньо змастивши руки олією.
  5. Тісто зверху мастимо томатною пастою, викладаємо тушковані овочі та посипаємо тертим сиром.
  6. Випікаємо при 2000С 20-30 хв. Смакуємо.
Share Button