Share Button

Привіт!

Сьогодні готуємо гранолу – смачненькі ласощі з вівсянки і сухофруктів, переважно з горішків і родзинок.

Про гранолу я дізнався декілька тижнів тому і не відразу зважився її приготувати. В принципі це нескладно, скоріш за все не розумів навіщо це робити. В Інтеренеті є безліч рецептів для приготування, але все настільки просто, що з легкістю можна експериментувати і вигадати свої – головне – це логіка приготування граноли. Гранола чудово підійде для сніданку та в якості мобільного перекусу на роботі, в горах, незадовго перед тренуванням чи просто в будь-який момент, коли ви зголодніли. Тим паче, що місця в сумочці/рюкзаку майже не займає, а приготування легке і не потребує багато часу (як на мене, то на рівні бутерброду). Також читайте про смачні сніданки з граноли та трішки історії про цей продукт.

Отже, що нам потрібно?

  • Вівсянка – то є основа. Якщо не їсте вівсяної каші – не переймайтеся – від каші тут лишається небагато.
  • Мед/цукровий сироп/білок – то є клей і солоденьке.
  • Сухофрукти – горішки, родзинки, чорнослив, тощо. То є смачні додатки, вітаміни і корисна енергія.
  • Шоколад, арахісове масло – смачні додакти до граноли.

Процес готування.

  1. Купуємо інгредієнти
  2. Розігріваємо мед або готуємо цукровий сироп.
  3. Чистимо і дрібнимо горішки та великі шматки сухофруктів
  4. Додаємо до вівсянки сухофрукти, мед/сироп і розмішуємо до однорідної маси.
  5. Викладаємо в формочку товщиною до 3см і запікаємо до золотистої шкоринки (10-15хв при температурі 160-1800С).
  6. Дістаємо і чекаємо поки охолоне. Невеликий хак – поріжте гранолу на зручні батончики ще коли вона гаряча, бо коли затвердне, то значно більше кришитиметься.
  7. Пакуємо і кладемо в холодильник.

Рецепт граноли.

Інгрідієнти:

  • Вівсянка – 2 склянки
  • Грецькі горіхи – 0,5 склянки
  • Арахіс – 0,5 склянки
  • Родзинки – 0,5 склянки
  • Чорнослив – жменька
  • Насіння соняшника – 0,5 склянки
  • Мед – 1 склянкка
  • Масло вершкове 1 ст.ложка

Приготування:

  1. Розігріваю мед і масло до рідкого стану.                                                           Гранола2 Гранола6
  2. Чищу горіхи, закидаю в кавомолку, додаю туди арахіс – все мелю до порошку.
  3. Подрібнюю чорнослив.Гранола7 Гранола8
  4. До вівсянки додаю мелені горіхи, родзинки, чорнослив, насіння соняшника, перемішую.Гранола1
  5. Додаю до цього мед з маслом і ретельно розмішую до однорідної маси.Гранола3
  6. Розігріваю духовку до 1800С.
  7. Викладаю все в форму застелену папером для випікання, викладаю масу шаром 2 см та ставлю в духовку.Гранола4
  8. 15 хв і гранола готова. Ріжу на шматочки і пакуємо з Яночкою в харчову плівку. Як вихололо кладемо в холодильник і щодня беремо з собою в якості перекусів на роботу.Гранола5

Смачного!

Share Button