Share Button

Арахісове масло дуже поживне, і його дуже просто приготувати самому. Таке масло матиме переваги перед купованим, адже в ньому будуть відсутні консерванти та барвники, а вміст арахісу майже 100%. Тим паче, що собівартість вийде значно нижчою.

DSC_1795
Все дуже і дуже легко! Вам потрібні арахіс, мед, рослинна олія, трохи солі і кухонний комбайн.
Інгредієнти: 2 чашки очищеного і підсмаженого арахісу, 3 столові ложки меду, ½ чайної ложки солі (можна менше) і 3-4 столові ложки рослинної олії (рафінована соняшникова теж підійде).

Приготування.

У кухонний комбайн або блендер висипаємо горіхи і починаємо перемелювати. Консистенцію можемо регулювати величиною помолу. На цій стадії додаєте олію і продовжуєте перемелювати.

Коли паста стане майже однорідною, додаємо мед і сіль і знову вмикаємо кухонний комбайн. Якщо підсумувати весь час обробки в комбайні, то горіхи повинні перемолотись до стану пасти приблизно через 8-10 хвилин.
Якщо у вас є кунжутна олія, то можна додати одну столову ложку кунжутної і дві столові ложки рафінованої соняшникової олії – виходить дуже цікавий присмак.
Готову пасту перекладаємо в банку. Зберігати в холодильнику не обов’язково, особливо якщо ви збираєтеся впоратись з ним впродовж тижня.

DSC_1799

Можливі складнощі:

Арахісова маса спочатку добре мелеться, але потім налипає на стінки і ножі комбайна не можуть її захопити для дрібнішого помолу. В такому випадку потрібно додатково розворушити ложкою декілька разів і додати трохи рідини (олії, теплого меду, ложку води).

Ось таке масло вийшло у нас.

DSC_1802

Обережно!!! Не зловживайте.

Це масло дуже – дуже калорійне і якщо його з’їсти багато, то може бути дискомфорт в травленні. Також при тривалому споживанні можна наїсти пару кілограмів. Наприклад, я полюбляю намастити на багет і з’їсти з молоком не більше 2-х шматків.

Смачного!

DSC_1811

Share Button