Share Button

Суп-пюре з гарбузом

Чудова ніжна ароматна і дуже корисна зупка з гарбуза – чудовий вибір, щоб зготувати на вечерю. Страва виходить дуже ніжною, але й ситною. Рецепт дуже простий, час приготування – до півгодини. З технічної сторони – потрібен блендер.

_DSC7574

Нам знадобляться:

Гарбуз – шматок 400-500г

2 середніх морквини

Цибуля – 1 невеличка

Часник – 2 зубці

Вершки або сметана – 100 мл

Масло – 50 г

Кріпець – 3 стебла

Сіль, перець, мелена кориця, мускатний горіх

також можна додати кілька картоплин, щоб суп вийшов більш ситним та калорійним.

 _DSC7510

Чистимо та миємо гарбуз, моркву, цибулю, часник (також кілька картоплин). В каструлі (в якій варитимемо зупку) на вершковому маслі трішки підсмажуємо часник, цибулю та моркву. Додаємо нарізану кубиками (картоплю) та гарбуз, і наливаємо до каструлі води (її повинно бути трохи більше над рівнем овочів)

Солимо, перчимо і варимо на невеликому вогні, аж доки картопля і гарбуз не зм’якнуть.

_DSC7520

Тепер зливаємо бульйон в окрему ємність, а зварені гарячі овочі подрібнюємо блендером. Готове пюре доводимо до консистенції крем-супу, доливаючи до маси бульйон. Також додаємо вершки, корицю та мускатний горіх і варимо ще 5 хвилин.

_DSC7570

Зупка готова! Смачного.

 

Share Button