Довший час приготування карбонари мене відлякувало. Для мене основна складність полягала в приготуванні соусу з сирих яєць. Я не розумів, як воно так смачно виходить. Якась магія.
Але познайомившись з Луїсом, все стало значно простіше. Рецепт взагалі виявився досить гнучким і кожен може зробити найкращу карбонару для себе і близьких.
Отже, готуємо, відповідаючи на питання.
- На скількох людей готуватимеш?
- На двох.
- Ну тоді 200-300г спагетті і 2 свіжих яйця. Спагетті вариш до готовності, а яйця розбий у глибоку тарілку та розмішай з сіллю і чорним перцем.
- Любиш шпек (висушена свинина)?
- Так.
- Ну тоді 50-100г шпеку з розрахунку на 1 людину. Дрібно поріж і підсмаж на легкому вогні. Тільки на легкому вогні до легкої шкоринки. Найкраще на оливковій олії. Дай йому охолонути 2-3 хв і додай до яйця. Ні в якому разі не виливай відразу, бо шпек гарячий і яйце почне згортатися. (Можна використати шпек, прошутто, підкопчене м’ясо)
- Сир любиш?
- Так.
- Ну тоді 80-100г з розрахунку на 1 людину. Найкраще пекоріно (овечий в міру твердий сир). Дрібно натри і додай до яйця.
- Ну що спагетті зварились?
- Так.
- Тепер це все повільно розмішай і додай до готових спагетті, але всю воду з каструлі не зливай і ще частину налий в горнятко. Увімкни малий вогонь і вилий всю суміш до каструлі і швидко мішай до утворення кремоподібної маси з макаронами. Можеш додати трішки масла і води з-під спагетті, щоб вони мали рідшу консистенцію. Так буде ще смачніше. Свіжі макарони швидко вбирають воду.
- Готово. Швидко клич за стіл і смачного.
Слідкуй за нами!