Share Button

Як швидко і легко можна приготувати смачний сніданок?

2 хв, 5 хв, 10 чи 15 хв?

А чи може він бути одночасно ще й корисний? Здається щось неможливе, але ж ні – все реально.

Зустрічайте: вівсянка з молоком. Тут ніби все ясно і далі можна не читати. Не поспішайте. Зовсім нещодавно я відкрив для себе нереально простий спосіб приготування сніданку. Для цього потрібно просто підійти ввечері до холодильника, дістати молока, а з тумбочки вівсянку, залити її молоком вище рівня каші на 1-2см і поставити в холодильник. Все. 1-2хв.

Зранку підходите до холодильника дістаєте миску закидуєте туди родзинок або іншої смакоти, присмачуєте медом, родзинками, горішками і смачного. Ще 2хв.

Ніякої термічної обробки, максимум корисних речовин, що вже є у цих продуктах.

Все максимально швидко – приготування сніданку за менший час я просто ще не знаю – хіба випити сире яйце).

Цю страву називають гранола.

Гранола – традиційний для США снек, а також страва для сніданку з нього, що містить плющену вівсяну крупу, горіхи і мед, іноді рис, які зазвичай запечені до хрусткого стану. У процесі запікання суміш періодично перемішують щоб домогтися розсипчастої консистенції, схожої на сухі сніданки. Іноді в суміш додають сухофрукти, такі як родзинки або фініки.

Крім стандартного використання граноли в якості їжі на сніданок або снеки на полудень, гранолу традиційно беруть у походи, оскільки вона мало важить, висококалорійна і добре зберігається; ці властивості роблять її схожою на трайл-мікс (сніданок туриста) або мюслі. Дуже часто гранолу формують у батончик.

Гранола добре поєднується з йогуртом, медом, полуницею, бананами і молоком та іншими видами злаків. Також продукт часто використовують як топінг для різних типів тістечок і десертів. Гранола, до складу якої включили лляне насіння, часто застосовується для того, щоб поліпшити травлення.

Вікіпедія

Тобто гранола може бути сухою, рідкою і в батончиках. Вівсянку перед вживанням можна спеціально обробляти, а можна просто поєднати з молоком медом і іншими додатками.

Трішки історії

Історію продукту виводять від американського священника Сильвестра Грема(англ. Sylvester Graham), який отримав популярність в першій половині XIX століття, як пропагандист дієтичного харчування («борошно Грема», корисність якого він обгрунтовував рецептом, що зберігав «корисні речовини» цільного зерна завдяки наявності висівок і відмовою від потенційно шкідливого відбілювання борошна).

Продукт під найменуванням «гранола» був випущений в Денсвіллі доктором Джеймсом Калеб Джексоном в його лікувальному профілакторії в другій половині XIX століття, рецептура грунтувалася на ідеології Грема – снек також випікався з борошна Грема. Спочатку з борошна робили тісто, потім розкатували тонкі пластини, які потім випікали. Наступним етапом пластини ламали на шматочки неправильної форми, які перемішували і запікали ще раз. Для випуску і збуту продукту була зареєстрована компанія Jackson’s cereal. У 1876 році виробництво продукту схожого на гранолу було освоєно сином видного адвентиста Джоном Харві Келлогом: рецептура передбачала багаторазове запікання цільних злаків і подрібнення.

Ось так.

Готуємо смачні і корисні сніданки разом!

 

Share Button