Share Button

Як легко спекти чудову запіканку з гарбузом та морквою?

Гарбуз ще досі можна знайти на ринку або на прилавках магазинів. Досить поширений та популярний овоч, доступний в осінньо-зимовий і ранній весняний період. Тому ще одна гарбузова страва 🙂

Читай також Пиріг з гарбуза і суп гарбузовий та як приготувати курятину з гарбузом та чорносливом.

Нам потрібно:

Гарбуз – 0,5 кг
Морква – 2-3 шт.
Цибуля – 2-3 шт.
Сир твердий – 100 г
Трохи олії
Орегано, сіль, перець

1. Чистимо і нарізаємо (кубиками) гарбуз. Тушкуємо з додаванням олії, солі та перцю.
2. Тим часом чистимо і тремо на великій терці моркву. Тушкуємо її в окремій посудині з додаванням олії, перцю і солі.
3. Чистимо і нарізаємо кільцями цибулю. Підсмажуємо на олії, додаємо сіль-перець і орегано.
4. Тремо сир на крупній терці. Невеличкий шматок сиру нарізаємо кубиками.
5. Складаємо запіканку шарами: половина цибулі – тертий сир-половина моркви-тертий сир-половина гарбуза – тертий сир – половина цибулі – тертий сир – половина моркви – тертий сир – половина гарбуза – тертий сир і нарізаний кубиками.
6. Запікаємо в духовці 10 хвилин.
7. Смакуємо 🙂

Share Button