Share Button

Стільки мови про шкідливість білого хліба та обробленого зерна, вибіленого цукру. Але як бути? Один з варіантів – готувати самостійно з відібраних інгредієнтів.

Сьогодні мова піде про висівкові булочки. Так, вони з дріжджами і трохи з білим борошном, але з цільнозерновим борошном. Таке теж є 🙂

Нам потрібно:

Дріжджі – 25 г
Молоко або вода (тепла) – 0,5  скл.
Яйце – 1
Цукор – 1 ст.л.
Сіль
Приправи, сушені трави, сушені помідори – за смаком
Борошно цільнозернове – скільки візьме
Борошно біле – 2 ст.л.
Висівки – 2 ст.л.

IMG_0353

Розводимо дріжджі у воді, додаємо трохи цукру та 1 ст.л. борошно і залишаємо на 15 хв. В теплому місці.

Тепер місимо тісто. До маси додаємо яйце, приправи, все гарно перемішуємо. Тоді – висівки і борошно, поступово додаючи, адже тісто має вийти не надто рідким, але й не густим. Тому поступово додаємо борошно, аж до необхідної консистенції.

Робимо з паперу для випікання маленькі прямокутники, з яких складаємо конуси і встеляємо формочки. Викладаємо тісто ½ об’єму формочки. Зверху кекси можна посипати сушеним меленим часником або сезамом. Випікаємо при 200 С близько 20 хв.

IMG_0357

Share Button