Share Button

Коли з’являється трохи часу для приготування вечері, можна обрати для приготування саме цю страву, адже поєднання смаків створює справді чудову страву.

_DSC7868-001

Читай також про суп-крем з грибів.

Для тіста нам потрібні:

200 г борошна

100 г масла

1 яйце

2 ст.л. молока

1 ч.л. розпушувача

Щіпка солі.

_DSC7874-001

Для начинки:

500 г грибів (печериці)

2 зубці часнику

200 г сиру (творогу)

100 г сиру твердого

Пучок руколи

Сіль

Перець

Мускатний горіх

Олія

 

  1. Охолоджене вершкове масло дрібно нарізаємо і розтираємо з борошном до стану сухої суміші. Додаємо розкалатане яйце, молоко, розпушувач і сіль, швиденько замішуємо тісто. Ставимо в холодильник.

_DSC7875-001

  1. Миємо і нарізаємо гриби, чистимо і дрібно ріжемо часник. Гриби обсмажуємо на олії, додаємо 1 нарізаний зубчик часнику і тушкуємо кілька хвилин.

_DSC7881-001

  1. Тісто виймаємо з холодильника, розкачуємо на пергаменті для випікання. Вкладаємо розкачаний корж у форму, робимо бортики. Зверху встеляємо ще 1 листком пергаменту і кладемо на нього жменьку гороху або квасолі (щоб корж не підріс надто). Випікаємо 15 хвилин при 200 С.

 

  1. Тим часом селянський сир розтираємо з нарізаним другим зубчиком часнику, мускатним горіхом, сіллю і перцем.

_DSC7889-001

  1. Руколу (можна заморожену) нарізаємо. Твердий сир натираємо.

_DSC7892-001

  1. Складаємо пиріг: на корж викладаємо сирну масу, потім – тушковані печериці, а далі – нарізану руколу, посипаємо твердим сиром.

_DSC7902-001

  1. Випікаємо 10 хвилин при 200 С.

 

  1. ЯК соус до цієї страви ми використали суміш діжонської гірчиці (маринованої в зернах) та арахісу._DSC7928-001

СМАЧНОГО!!!

Share Button