Share Button

Ще одна поживна і легка зупка. Воча має дуже приємний ніжний смак, збагачена білками (гриби), а також крем-супи особливо корисні для врегулювання травлення. Єдине застереження: якщо ваш організм не сприймає грибів, то для вас такий суп не підійде.

А для всіх інших – обов’язково спробуйте!

_DSC7814

 

Нам знадобляться:

Цибуля – 2 середні шт..

Часник – 4 маленькі зубці

Гриби- печериці – 250 г

Гриби лісові сушені жменя

Картопля – 3 шт.

Сметана – 2 ст. л.

Вершки – 150 мл.

Кріпець – 2 стебла

Сіль, перець, мускатний горіх, кориця

_DSC7817

  1. Чистимо та миємо цибулю, часник, печериці, картоплини.
  2. Цибулю ріжемо кубиками, часник – теж, і обсмажуємо на розтопленому вершковому маслі.
  3. Сушені лісові гриби заливаємо окропом і даємо постояти 5 хвилин.
  4. Печериці нарізаємо смужками, картоплю – кубиками. Лісові гриби – маленькими шматочками.
  5. Печериці і лісові гриби додаємо до цибулі, також вливаємо половину води, в якій вимочували лісові гриби, тушкуємо 5 хвилин.
  6. Додаємо картоплю і заливаємо суп водою до рівня тушкованих овочем.
  7. Солимо, перчимо і варимо на невеликому вогні, аж доки картопля і гриби не зм’якнуть.
  8. Зварені гарячі овочі подрібнюємо блендером. Готове пюре доводимо до консистенції крем-супу, доливаючи до маси гарячі вершки, при потребі – ще й окріп. Додаємо дрібно нарізний кріпець, корицю та мускатний горіх і варимо ще 5 хвилин._DSC7821-001
  9. Зупка готова! Наливаємо в тарілку, додаємо кілька ложок сметани.  Смачного!
Share Button