Share Button

Висівкові млинці з гарбузом. Такий собі альтернативний сніданок. Корисні поживні млинці з висівками – трохи вуглеводів, які можна собі дозволити.

_DSC7934_DSC7911

Для приготування потрібно:

Борошно – 200 г

Розпушувач – 0,5 ч.л.

Висівки – 2 ст.л.

Цукор – 2 ст.л.

Кориця – 1 ч.л.

Яйце – 1.шт

Кефір або прокисле молоко – 0,5 скл. або трохи більше

Олія – 1 ч.л.

 

Для начинки:

Гарбуз – 300 г

Цукор – 2 ст.л.

Кунжут білий – 2 ст.л.

Кориця – 0,5 ч.л.

_DSC7935_DSC7934

  1. Готуємо тісто: змішуємо сухі інгредієнти. Додаємо до них яйце, перемішуємо. Також доливаємо трохи квасного молока – дивимось, щоб тісто вийшло консистенції рідкої сметани. Додаємо трохи олії. Тісто готове.
  2. Найкраще – коли використовуєте антипригарне покриття – тоді можна смажити без додавання олії. В іншому випадку перед смаженям – наливаємо зовсім трохи олії.
  3. Смажимо млинці, рівномірно розприділяючи тісто по дуже нагрітій сковорідці (чи мультиварці).
  4. Зарум’янені з одного боку – лопаткою перевертаємо на інший. Готові млинці викладаємо на велику тарілку.
  5. Готуємо начинку: чистимо гарбуз і нарізаємо скибками. Обсмажуємо на сковорідці з додаванням цукру. Трохи тушкуємо, щоб гарбуз став м’яким.
  6. Додаємо кунжут і спеції. Перемішуємо.
  7. Смакуємо: на млинець зверху кладемо гарбуз. Можна також покласти ложку апельсинового джему. Гарного дня після гарного сніданку!

 

Share Button