Share Button

Риба – продукт сповнений білка, фосфору, амінокислот. Чудова альтернатива м’ясу. Вегетаріанці, коли відмовляються від м’яса, потребу у білку поповнюють рибою.

Рибу можна приготувати швидко, цікаво, смачно і бюджетно. Сьогодні ми напишемо про приготування риби, а саме – хека. Для цього нам потрібно:

  1. Філе хека або тушки хека – 2 шт (на 2 порції)
  2. Томатна паста – 2 ст.л.
  3. Часник – 2 зубці
  4. Базилік свіжий або морожений – 4 листки
  5. Олія – 1 ст.л.
  6. Сіль, перець чорний, паприка
  7. Вода

_DSC2773-001

Рибу миємо, якщо готуємо тушки – то чистимо. Потім – злегка солимо і вкладаємо в каструлю (або мультиварку).

Трохи тушкуємо з додаванням олії.

Тим часом робимо соус: томатну пасту, часник, базилік, олію та спеції (але без солі) і січемо блендером до однорідності.

Соус викладаємо на рибини і доливаємо трохи води. Тушкуємо 10 хв.

Смакуємо 🙂

 

Share Button